keskiviikko 27. toukokuuta 2015

162.


Eilen yhtäkkiä huomasin, että eskari loppuukin jo tänään. Menisin taas yksin lasten kans. Kävin ostamassa kolmet valkoiset sukkahousut. Peikkotytölle pinkkiäkin pinkimmät balleriinat, sille lapselle ei vaan saa ostettua perusmustia kamppeita niinkuin muille.

Kukkakaupassa huomasin, että poika oli varpasillaan. Eskarilainen valitsi opelle ja avustajalle pionit ja kultaista nauhaa.

Sillä aikaa kun youtuben ohjeiden mukaan kiharsin tyttöjen hiuksia, poika kasteli oman päänsä ja suihkutti hiuslakkaa. Kun kiharsin viimesen hiuksia, ensimmäisen hiukset jo oli suoristunu vaatteita vaihtaessa ja pojan pää oli tankia tököteistä. Aurinkoinen ja tuulinen sää onneksi kuivasti hetkessä yhden vaatteet, jotka kerkesi kastua.

Kun olin vielä viimeisenä pessyt pojan naamasta peipilipsit ja suklaalevitteet, vaihtanu sukat ja puhtaan paidan, otin äkkiä kuvan tytöistä. Poika ei tullut kuvaan, vaan juoksi keltaiset muovikellukkeet selässä pitkin taloa ja huusi lähtevänsä uimaan.

Autossa huomasin, että ollaankin reippaasti etuajassa. Yritin ehottaa lapsille pientä kevätajelua.

Eskarilainen vei opettajalle ja avustajalle kukat ja kortit kiitokseksi. Istui sitten tyhjään etupenkkiin omalle paikalleen. Peikkotyttö teki tuttavuutta takana istuvan vanhan naisen kans. Poika keskittyi joka ikiseen musiikkiesitykseen; puhalteli näkymätöntä huilua käsissään, ohjasi kuoroa, hyräili mukana, eläytyi pianomusiikkiin. Koululainen istui bestiksen vieressä. Me ei järjetetty mitään omaa ohjelmaa. Olin salaa ylpeä jokaisesta lapsesta.

Kun minunkin totinen tyttö lauloi muiden mukana Peppi Pitkätossun jäähyväislaulua alkoi väkisinkin itkettää. Kun opettaja puhui Peppi Pitkätossun vallattomuudesta, Leijonamielen rohkeudesta ja Nuuskamuikkusen rohkeudesta lähtä syksyllä maailmanympärysmatkalle, tunsin itseni itkupilliksi.

Hain juhlan jälkeen iltapalaksi jätskit.

8 kommenttia:

 1. Toisaalta niiiin ikävä noita aikoja, toisaalta ei YHTÄÄN :D

  Ammatinvalinnan vuoksi sitä pääsee ihan viran puolesta tirauttelemaan, tiistaina meidän talon eskarit itkettivät samaisella laululla muokatuin sanoin. Kyllähän sitä kiintyy, kun yksi vuotiaasta osaa on hoitanut...

  Mukavia ja iloisia lomapäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! Mukavia kesäpäiviä jo ennen lomaa!
   Ymmärrän tuon ikävänkin. :)

   Poista
  2. Niin ja sen, että ei oo ikävä.

   Poista
 2. herkkiä ja ihania hetkiä :D

  VastaaPoista
 3. Mukavia kesäpäiviä teille :)

  VastaaPoista
 4. Voi kevätitkut! Aina ne tulevat, mutta ehkä se on hyvä, kun voi itsensä siinä puhdistaa. Itkin poikien kevätjuhlassa, itkin, kun opettaja vaihtuu, itkin omien opiskelijoiden juhlassa.
  Ja kun ottavat vielä lapset laulettavakseen tuollaisia Jäähyväislauluja, niin ei kyynelille mitään mahda!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!