keskiviikko 6. toukokuuta 2015

158.


Olin jo lopettanut "vaatteet kaappiin"-jankutuksen. Sen sijaan sanoin joka ikinen aamu, että "Kunpa olisit illalla laittanu vaatteet kaappiin, niin ne voisi vain ottaa sieltä." Sanoin tämän kummallekin kouluun lähtijälle.

Vieläkin on ainakin toinen kenkä hukassa, hanskat hukassa (ei löydy parillisia), pipo hukassa, eikä housuja löydy mistään. Kaappi on tyhjä koriste eteisessä ja kenkätelineessä on vain ne kengät, mitä ei ole käytetty viimesen viikkosiivouksen jälkeen.

Nyt en enää jankuta, puhu, enkä muistuta vaatteista. Joka aamu kaivan kodinhoitohuoneen lattialla nukkuvan koiran alta kengän. Tiiättehän bernhardilaiset, ei varmasti kesken unien siirry senttiäkään. Otan pöydältä takin, kaapin alta toisen kengän. Housut on naulakon alla toinen lahe mytyssä ja jää siksi huomaamatta koululaiselta. Aika usein haen autosta lapaset.
Sillä aikaa toivottavasti väsynyt kouluunlähtijä saa syötyä aamupalan.
Olenko luovuttanut? Ehkä, mutta tämä toimii.

6 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä!Nyt minäkin hellitän hetkeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä välillä pitää ottaa vähän rennommin, :)

   Poista
 2. Meillä ne ei laittais enää ulos lähtiessä mitään ulkovaatteeseen viittaavaa (vaikka ois +5 ja räntäsade). Se on kevät, joten ei noloja ulkohousuja! Olen jankuttanut, pyytänyt ja käskenyt, mutta nyt on ihan sama, menköön vaikka shortseilla. Sitten kun iltaisin istuvat sohvalla ja miettivät ovatko tulossa flunssaan, hymyilen salaa: mitäs minä sanoin niistä vaatteista :)

  maria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään yks oli jo kesämekolla, siinä vaiheessa kävin huutamassa ikkunasta, että vaatetta päälle. Oli niiiin kuuma. Heitti paidan harteille.

   Poista
 3. meillä poijat ei suostu millään luopumaan talvisista tamineista...vieläki yks pitää koulussa paksuja hanskoja. ja mä luovutin aikoja sitte,suosiolla etin iltasin kamppeet valmiiksi aamuksi. ehkä mä lellin poikia,tytöt ovat pärjänneet pienestä asti itse :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!