sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

144.Olin lomalla.
Se tarkottaa sitä, että en tehnyt yhtään kaappien siivousta tai muutakaan projektia koko viikolla. En tehnyt edes viikkosiivousta. Suljin aamulla makuuhuoneitten ovet ja imuroin tuvan.  Tein mutakakkuja vain siksi, että lapset sai nuolla taikinakulhoja, (ja koska kaikkien äitien kuuluu leipoa edes lomalla.)Kuskasin lapsia joka päivä johonkin. Kun mies kotiutui töistä, käytiin hiihtokilpailuissa koko perhe.

Loman kruunasi viikonloppu siskon kotona. Matka tuntui lyhyemmältä kuin ennen. Lapset on taas vähän isompia kuin viime kerralla. Unohettiin satu-cd:t kotiin ja kuunneltiin vain kun ylen miehet selosti mäkihyppyä ja hiihtoa. Takapenkki hurrasi Suomelle, aina jos sattui kuulemaan suomalaisen nimen. Ostin matkakarkit, vaikka ei ollut karkkipäivä. Etupenkillä eskarilainen luki siskon aapista.

Idyllinen pikkuruinen maalaiskylä; mäkiset pellot, vanhat maatilat ja mutkaset tiet tuntui yhtä ihmeellisiltä lapsista kuin minustakin. Meidän pikkukaupungin suurin mäki kun taitaa olla ylikulkusilta. Kotikin aavan peltomaiseman laidalla.
"Miks täälä on näin hienot katuvalotki?" 

Lauantaina siskon kotiin kokoontui taas puoli sukua pulkkamäkeen. Serkut on ihan parasta. Ja siskot. Hienot maisemat ja melkein eläimetki unohtu, kun taloon tuli monta kaveria jokaiselle.

Kotona pienin otti pikkukissan syliin. Puisteli päätään ja sanoi, että
"Ei oo kotkotkot,
ei oo määmäämäää,
ei oo pupuja..."

5 kommenttia:

 1. Kiitos mukavasta viikonlopusta. Naurattaa tuo Aatun kuva. Selevästi oottaa porkkanaa, heinää tai rapsutuksia.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aatu on ihana tyyppi. Lammaskuumetta pukkaa.😁

   Poista
 2. ihania,iki-muistoisia hetkiä suvun kanssa :) Parasta elämässä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. Omastakin lapsuudesta kultaisimpia muistoja lomapäivät serkkujen kans.

   Poista
  2. Niin on. Omastakin lapsuudesta kultaisimpia muistoja lomapäivät serkkujen kans.

   Poista

Kiitos kommentista!