maanantai 5. tammikuuta 2015

124.


"Tylsä loma." Esikoinen huokailee. Hymyilyttää. Nyt meillä on ollut loma, jota koko perhe tarvi. Nuotioreissuja, pulkkamäkiä ja luistelua lukuun ottamatta kotona olemista. Pelaamista ja satukirjoja. Olemista vain. Ollaan venytetty arjen aloitusta. Suklaan syöminen loppui uuden vuoden aattona, ja rytmi alkaa palautua pikkuhiljaa. En osaa päättää haluanko vielä aloittaa aikataulutettua arkea ja riisua joulua. Ehkä vielä tarvitaan ainakin huominen pyhä niin kuusen raskii viedä pois. Joskus olen riisunut joulun yhtäkkiä koko talosta, kun mies on ollut työreissussa. Joskus taas haikeinmielin aika myöhään. Tänä vuonna en riisu koko joulua kerralla. Valot ja kynttilät saa vielä jäähä.

Ulkona paukkuu pakkanen, mutta leivinuuni levittää kodikasta lämpöä. Lahjavillasukat jalassa on mukava uppoutua vielä hetkeksi kirjaan tai lahjavillapaitaan, joka ei valmistunutkaan joululahjaksi.

6 kommenttia:

 1. Samanlainen tarpeeseen tullut loma meilläkin. Sen verran ollaan kotoa poistuttu, että piipahdettiin tyttöjen kanssa Tukholmassa. Ja tänään käytiin kaupungilla riennoissa. Oleminen on se mitä me tarvittiin.

  Rytmit olisi pitänyt kääntää arkeen, mutta ei olle raaskittu. Kukutaan ja nukutaan vielä viimeiseen asti. Onneksi on vain 3 arkea ja taas viikonopun verran vapaata.

  Isoja iloja, pieniä suruja teille tälle vuodelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rytmit käänty kerrasta, yhellä ja toisella vaan oli migreeniä..
   Kiitos Kikka, samoin teille ihanaa uutta vuotta!

   Poista
 2. meillä joulu riisuttiin kerta heitolla,lasten toimesta..Ite oisin vielä pitäny,mutt saivat vissiin jo kuusesta tarpeeksi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on kuusi vieläki varisemassa. En oo kerenny kantaa ulos, nyt ei oo enää yhtään joulumieli. :)

   Poista
 3. Mummulassa vieläki sama joulunauha kuin sillon lapsena 80-luvulla. Tähti ikkunassa ei oo enää sama oranssi paperinen. Huomenna vis joulukoristeet kerätä pois. Valot jätän vielä tunnelmaa luomaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo taitaa olla jo toinen valkonen tähti. Oranssi hajos vuosia sitte ja isä pyysi ostamaan uuen. Oon itelle ehtiny oranssia, ku joskus semmosen kaupassa näin, mutta ei oo tärpänny. Sais sitä lapsuutta omiin jouluihin.
   Kävin äitillä vähä ennen joulua, sielä se kiipeili pesemässä uunia ja tuoksu tolu. Samat tontut oli laittanu verholautaan keittiöön ku aina ennenki. Tuntu, että kotiin ei joulua tuukkaan ja päätettiin mennä aatoksi pitkästä aikaa äitille. Lapset oli jälkeenpäin pettyneitä ku ei saanu olla kotona. Ens vuonna taas oma joulu.

   Poista

Kiitos kommentista!