keskiviikko 19. marraskuuta 2014

106.


Kaikki lapset hyppii. Yks harjottelee yhdellä jalalla, toinen hypähtelee aina, kolmas hyppii hyppynarulla. Poika hyppii myös, mutta karjahtelee samalla "Hoo!". Illalla se kasaa peitot ja tyynyt ja heittää kasan päältä kuperkeikkoja.

Kun tytöt näkee auton ikkunasta kauniin auringon laskun tai hevosia, poika huomaa rekat, traktorit, autot ja kaikki kauhalliset meteliä pitävät koneet. Lelukamarissa on kolmen tytön pinkit jutut, mutta poika löytää sieltä aina puupyssyn. Lääkärin välineillä hän hakkaa ja ruuvaa. Nukkeparkoja kohtaan Pojalla ei ole hoivaviettiä. Vaunuissa se lullaa kissanpoikaa.

Kysyin huonovointiselta pojalta, että kumpi voittaa käden väännössä; Peppi vai Pepin isä. Poika nosti kädet ylös ja huusi: "Minä, jeee!" Sitä kiinnostaa Peppi Pitkätossu nyt enemmän kuin pikkuautot. Mutta Pepissä kiehtoo Pepin valtavat voimat ja hevonen.

Pakko myöntää, että on pojissa ja tytöissä muutakin eroa kuin luonne erot. Sitäpaitsi ostin eilen dinosauruksen. (Historiallinen päivä.) Millään nuin rumalla ainakaan mun lasten ei pitäny millonkaan haluta leikkiä, oli sitten tyttö tai poika. Mutta dinosaurus onkin reippauspalkka sairaalareissusta. Poika kestää tutkimukset ja piikityksetkin kuin.. no, poika.

1 kommentti:

  1. Mielenkiintoinen ja kiva kirjoitus :)
    Itse monesti huomaan juuri noita samojakin asioita kuin mistä kirjoitat. Pojissa ja tytöissä on monesti paljonkin eroa, ihan synnynnäistä erilaisuutta, ei mitenkään opetettua. Ja hyvä niin, miksi ihmeessä niiden pitäisi samanlaisia ollakkaan. Molempien sukupuolien tyypillisillä ominaisuuksilla on tarkoituksensa, hyvä tarkoituksensa.
    :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!