tiistai 21. lokakuuta 2014

92.


Oli hienot lomasuunnitelmat. Ohjelmaa jokaiselle päivälle. Maanantain piti olla leivontapäivä, ja olikin. Luulin taudin jättäneen tämän talon ja tein ison pullataikinan. Esikoisen pullapitkoista tuli kauniita, kuin mummun pitkot. Nukkeäiti teki kanelipullia. Reilusti voita, sokeria ja kanelia väliin. Poika oli vielä väsynyt ja taputteli muutaman pikkupullan. Peikkotyttö koristeli omansa karkeilla. Lasten valitsemilla resepteillä leivottiin muutakin. Oli jauhoja, meteliä ja tiskiä. Mutta olipa iloakin!
Tänään meidän piti saada vieraita iltakylään. Mutta kun tauti eilen iltapalan jälkeen ilmoitteli itsestään, vierailu siirrettiin. Ihanat vieraat hakivatkin prinsessan metsäretkelle. Nukkeäiti ja Peikkotyttö pakkasivat myös kaksi ruisleipää pussiin ja vähän jaffaa juomapulloon ja kävivät pyöräilemässä ja syömässä eväät. Alkoi hämärtää ja nousi huoli. Kiireesti puin pikkupotilaan. Muistin kuulleeni tyttöjen puhuvan lenkkipolun varrella olevasta sillasta ja mieleen nousi kauhukuvia. Mutta sielähän ne minun tytöt hytisivät yhden talon pihaliittymässä syömässä leipiään. Retkipaikka oli vähän liian kaukana kotoa. Toin tytöt autolla kotiin ja keitin kaakauta.
Tällä viikolla meillä luetaan satuja keskellä päivää. Kaivetaan kaapista hamahelmet esiin. Pelataan joku lautapeli. Rakennetaan pikku-legoilla. Kirjotetaan kirjeitä. Lomaillaan kotona.
(Toivotaan silti, että selvitään ratsastamaan.)

6 kommenttia:

 1. Ihanat retkeläiset! Loma kuulostaa ihanan kotoisalta ja rauhalliseslta (jos nyt rauhallisia hetkiä voi olla nelilapsisessa perheessä).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rauhaa kesti aikansa. Loppu ku tauti iski talon äitiin. En ihan kerenny saaha nuita nukkumaan. :/ Päiviä jollon toivos, et mies ois 7-16 töissä.

   Poista
 2. Täälläkin äiti potenut tautia tämän päivän ja mies tietty työreissussa. Onneksi on nuita isoja lapsia jotka auttavat.
  Tsemppiä sinne! ja paranemisia.

  -Miikku-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, samoin voimia sinne. Mun isommatki on vielä aika pieniä. Vähän sentäs osaavat auttaa.

   Poista
 3. Voi harmi. Pikaisia paranemisia, ja hyvää lomaa kaikesta huolimatta! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!