maanantai 8. syyskuuta 2014

73.


Lapsuuden aamuihin kuului kaurapuuro. Äiti oli jo töissä. Isä keitti puuron ja herätti sitten koululaiset. Puuro oli paksua, sopivan suolasta ja aina Eloveenaa. Päälle sokeri ja voisilmä. Ei juotu kaakauta, vaan lasi maitua. Puuron jälkeen isä istui hellan eteen ja joi kahvia kukkasesta kahvikupista, aina siitä samasta! Isä hyvästeli jokaisen kouluun lähtijän.

Minä herään viime tipassa. Voitelen leivän tai kaadan muroja kippoon sillä aikaa kun eskarilainen pukee. Yhtään ei ole ylimääräistä aikaa. Teemuki kourassa huikkaan lähtijälle oven rakoon mukavatkoulupäivät. Sitten mietin, mitä kaikkea ehtisin tehdä, ennen kuin on aika herättää koululainen. Enkä silti tee mitään.

Puuron keitän usein vasta ruuaksi. Eipä tarvi kuoria pottuja kahta kertaa päivässä. Mutta Eloveenaa meilläki syödään. Ja aina sokerin ja voin kans. Niinhän se on, että kumpikin tuo omasta lapsuuden kodistaan jotakin omaan kotiin. Minä voin ja sokerin ja kaurapuuron, mies mustikkahilloa ja riisipuuron.

8 kommenttia:

 1. Ihana pieni elämänmakuinen tarina. Niin kuin sun blogin tarinat usein on!
  Ja tuo edellisen postauksen pieni käsi, suloinen <3

  VastaaPoista
 2. Muistan miten turvallista oli lähteää kouluun isonakin, kun isä hyvästeli. Minä herätän myös kaikki eskarista ammattikoululaiseen aamuisin. Isommilla on kyllä herätyskello t, mutta silti tarkistan että ehtivät linja-autoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä minäki sitte kymmenen vuojen päästä herätän vielä linkkuun nuo.

   Poista
 3. tuo murreki mikä pilkahtaa jutuissa,kuulostaa niin tutulta :) Maitua ;) vaikken itte koskaan sammaa murretta oo puhunu...mulla on tullu tavaks keittää se aamupuuro koululaisille,itte alkoivat sitä vaatimaan...

  VastaaPoista
 4. Tämä kohta: "Sitten mietin, mitä kaikkea ehtisin tehdä, ennen kuin on aika herättää koululainen. Enkä silti tee mitään."
  Niin tuttua! Huipusti kuvattu tavallinen ohikiitävä tunnelma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se ihana hetki kesken aikataulutetun aamun!

   Poista

Kiitos kommentista!