keskiviikko 3. syyskuuta 2014

70.
Nukkeäitin synttärit on keskellä kesää. Heti juhannuksen jälkeen. Paras ystävä, serkkutyttö käy jo suviseuroissa vaunun etuteltassa syömässä prinsessakeksejä. Toiset synttärit on järjestetty aina heinäkuussa. Nyt 6-vuotiaana, ensimmäisen kerran Nukkeäiti halusi kaverisynttärit. Vähän huonoäititunnetta potien pyöritin kulhollisen jäätelöpalloja ja tökkäsin kynttilät päälle. En leiponut mitään. 

Lupasin pitää myöhemmin "kakkusynttärit" kummeille. Koska seuraavan lapsen synttärit on jo ens viikolla, kutsuttiin kummit kylään sunnuntaina. Sen sijaan, että olisin leiponut kävin minilomalla. Nukkeäiti oli kuitenkin ihan yhtä tyytyväinen kaupan pakastealtaasta valitsemaansa ja itse koristelemaansa kakkuun, kuin on ollut äitin räpöstyksiin. Lisäksi tarjolla oli pullaa (pakastealtaasta), ihania punasia rusinalaatikoita, suolakeksejä ja lakritsia. Huolella valitut tarjoilut ja sankarin mielestä varmasti oikein herkulliset. Tärkeämpää oli kaverit ja kummien läsnäolo.

Nettimaailmassa syntymäpäiväkekkerit on hulppeita juhlia herkkuineen ja ohjelmineen. Aikuistenko takia? Lapsille tuntuu kelpaavan vähempikin. Ohjelmana vapaata leikkiä, eikä pullan leipojalla ole väliä. Vaikka kekkereiden järjestäminen onkin vaihtelua arkeen, ei ole vaarallista päästä joskus helpommalla.

2 kommenttia:

 1. Toisten synttärit näyttää aina niin huipulta. Tämäkin, vau!
  Ja vaikka nettimaailmassa näyttää vaikka miltä, niin tällainen iskee ainakin mun hermoon: värikästä, helppoa, hyvää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja mulla oli niin syyllinen olo näistä pikakekkereistä. Toisenki synttärit meni saman kaavan mukaan. Pari kaveria kylään ja kaupan herkut. Mutta se ei haluakaan aikusia kylään. :D

   Poista

Kiitos kommentista!