torstai 28. elokuuta 2014

69.


Tikapuita pitkin kissa kiipes ja sitten se lensi taivaaseen! Se oli semmonen satu.
Sitte tuli Poika ja kiipes katolle. Sitte kissa kiipes katolle. Sitte poika ja Kisuli lensi taivaaseen ja tippu vetteen.

Peitto meni hukkaan. Peitto käveli. Sitte sillä peitolla oli jalat ja se meni tuonne katolle. Kiipes tikapuita pitkin. Kiipes kiipes peitto. Sitte tapahtu, että kaappi käveli. Kaappi käveli. Ja tikapuita pitkin käveli kaappi. Oli käet kaapilla. Ja oli hassu hassu kaappi. "Mitä toivot lahajaksi?" Imurilta kysyn, että "mitä toivot lahajaksi?" Sitten se sanoo, että "mää toivon pikkuleegoja." Sitte se sanoo se kaappi, että toivoo pikkulegoja. Sitte imuri toivoo kans pikkuleegoja. Ne oli hellokittypikkulegoja. Ja kaapilla oli oravaleegoja. Ja sitte pallo käveli, pyöri pallo. Sitte kortti käveli. Sitte tapahtu että paperi kävelee. Kruunu käveli. Mirri kävelee. Sakset kävelee.

(Kotikolon Peikkotyttö vielä 3v.)

Kävin eskarilaisesten vanhempainillassa. Opettaja oli huolissaan siitä, että lapset eivät osaa enää keskittyä kirjoihin. Videot ja tietokonepelit ottavat lapsen huomion helpommin. Nukkeäitin eskarissa on joka päivä lukuhetki, jolloin lasten on opeteltava keskittymään kirjoihin.

Meillä kirjat on lasten ulottuvilla kokoajan. Illalla luetaan iltasaduksi Peppi Pitkätossua, Harry Potteria tai vaikka Mimmi lehmä. Jokaisella lapsella erilainen kirjamaku. Nukkeäiti joutuu kuuntelemaan Fedja-setää kun on Prinsessan vuoro valita iltasatu. Kun taas Nukkeäitin vuorolla tutustutaan lähes poikkeuksetta eläimiin. Pojan lempijuttuja on kirjoittamattomat tarinat, joissa seikkailee naapurin eno, hänen vaimonsa ja serkkutyttö, koiraa unohtamatta. Automatkoilla lapset satuilee vuorotellen. Peikkotytön lennokkaita juttuja saadaan kuulla pitkin päivää.

2 kommenttia:

  1. lasten itsensä sepittämät jutut ja tarinat ovat niitä parhaimipia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Usiammin pitäs kirjottaa ylös. Lapset kasvaa niin satuilut vähenee, tai ainaki muuttuu.

      Poista

Kiitos kommentista!