sunnuntai 10. elokuuta 2014

62.


Tuola ne nyt makaa peittojen alla; Prinsessa alasängyssä ja Nukkeäiti puusohvassa. Hyörivät ja pyörivät, eikä uni meinaa tulla. Ei tietenkään, ku kesällä käänty rytmi mun vakaista päätöksistä huolimatta. Ja aamulla on syksyn ensimmäinen kouluaamu.

Nukkeäitin reppu ostettiin jo kesälomareissulla. Pulpetti on löytö koulun huutokaupasta. Maali maksoi enemmän ku pulpetti. Ajattelin olla pihi, ja ostaa vain pakollisen. Nyt kuvatessa huomasin, että eihän meillä ole edes tuolia siihen pulpettiin. Perjantaina haettiin kynät. Peikkotyttö pääsi kauppareissulle mukaan, koska pitihän hänenkin saaha "kotis- ja kerhotarvikkeet".

Prinsessa menee tokalle. Hänellä on sama opettaja ja tutut koulukaverit. On helppo laittaa hänet jatkamaan koulutietä.

Nukkeäiti täytti keskellä kesää 6 vuotta ja alottaa eskarin. Minun pieni tyttö ihan kihisee jännityksestä, mutta ei pelkää. Ja minä istun ja valvon niinkuin silloinkin kun Prinsessa alotti eskarin. Vastahan tyttö oli mustatukkainen tyytyväinen vauva. Nyt se haluaa ponnarin sivulle ja huitelee pitkillä koivillaan päivät pihalla. Taas yhden kohdalla on hitaat aamut ja huolettomat päivät ohi. Mihin ne kaikki päivät menivät?

Melkein tunnen kuinka napanuora venyy ja se tekee äidille kipeää. Lapsi nukkuu onnellisen unta ja odottaa jännittävää eskari-aamua ja uusia ystäviä.

3 kommenttia:

  1. <3 ihan samanlainen pulpetti on minullakin :) lapsena,koulun alkaessa sen sain ja edelleen palvelee omaa lastani...

    VastaaPoista
  2. Kiva juttu ja niin söpö pulpetti :) :)

    VastaaPoista
  3. Suvi: sillä pulpetilla on jo tunnearvoa. Ilona: kiitos. Minä tykkään pulpetista ja niin tykkää tyttöki. Ei mitenkään voi jokaiselle omaa koulupöytääkään laittaa. :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!