keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

49.


Ensin oli retkipäivä. Eväätki mukana ja villatakkilangat tietenki. Ajellessa kuvittelin lapsoset leikkimässä ja itseni  nauttimasta auringosta puiston penkillä. Kuvittelin, että ainakin yks hiha valmistuu istuskellessa.

Lapset kyllä leikki. Mutta Poika kyllästy pian pieneen liukumäkeen ja isojen poikien mäkeen piti äitin kiivetä kaverina. (Ennen oli leikkikentätkin toisin kuin nykyään. Liukumäet oli korkeita ja parempia vaarallisempia, ja niihin pääsi kiipiämään kuka vain. Ne ei ollu minkään kiipeilyhirvitysten takana.) Kun toiset kyllästy isoon mäkeen, Poika kävi nuotiopaikalla puuhommissa ja karkaili pitkin pikkuteitä ja polkuja. Villatakin hiha eteni kolmetoista kerrosta. En ihan niin paljo nauttinu, ku olin aikonu.
Lapset kuitenkin oli onnellisia ja vähän väsyneitä kun ajeltiin kotiin. Tullessa hain kaupasta jätskiä erityiselle ystävälle, joka aikoi pyöräillä iltakahville. Tarjosin jätskiä kahvilla pyörähtäneelle naapurille myös ja ruohon leikanneille sukulaispojille. Samalla siivosin ja ressasin siivoamista ja villatakkia.

Illalla pysähdyin yhen vuoteen vierelle. Herättelin, juotin ja kannoin viereen nukkumaan. Olin vähän huolissaan. Enkä osannu päättää, että tarviiko olla huolissaan.

Aamupäivällä kaikki lapset oli taas pirteitä ja jakso riidellä istumapaikoista ruokapöydässä. Varalta käytiin terveyskeskuksessa. En muista kannoinko tytön autoon, mutta soitin ystävälle. Hain toiset mummulasta ja ajettiin eläinkauppaan kahtomaan eläimiä. Kun Poika heitteli ravintolan lattialle kurkkuja ja kaato limsat mun syliin, ajattelin, että on ne vaan niin maailman tärkeimpiä.

Kotona siivosin vähemmän. En ressannu villtakkia yhtään. Mietin miksi siivoaminen olikaan niin tärkeää eilen. Huokasin ku talo hiljeni. Ja ootan, että saan sunnuntaina nukkua päiväunet. Yritän olla ajattelematta tulevaisuutta ja koitan olla kiitollinen siitä, että tänään kaikilla Kotikolossa on kaikki hyvin. Huomena jos ei saja vettä, me tehhään uus retki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!