tiistai 29. huhtikuuta 2014

33.


Kävin yks ilta kummitytön synttäreillä. Mun kummityttö ajaa mopokorttia ja pääsee kesällä ripille. Tunsin ihteni niiin vanhaksi, ja samaan aikaan mietin, että oonko tarpeeksi aikunen kummin tehtävään. Vaikkakin pikkusiskonki kummilapsi ajaa mopokortin ja pääsee ripille tänä vuonna.

Reissussa löyty hiekkamontuilta ihan valtava dyyni! "Lapsivapaa!", ajattelin, ja lupasin muille naisille heittäväni voltin. Ei onnistunu ees kuperkeikka.

Samalla reissulla näin tosi kauniita yksityiskohtia luonnossa. Oli ihan puhtaan valkosia höyheniä hiekan värisissä kuivissa kaislakasoissa, ja rantaan ajautuneet jäät oli kuin kristallia. Pakkohan niitä oli yrittää ikuistaa. Tai siitä kristallijäästä tippuvia vesipisaroita. Laskeva aurinko jo pelkästään oli mykistävä. Mutta kun ilta-auringon värjäämän jään yli lensi ihan matalalta neljä joutsenta, ajattelin salaa, että tarvin pitemmän putken kameraan. Ja pitihän se kevään eka västäräkki saaha kuvaan. Ja aurinkosiltaa pitkin uiva sorsapariskunta.
Minä, jonka piti kuvata vaan ihmisiä ja tilannekuvia. Vanhat rusinat miehethän ne kuvaa luontoa ja varsinki lintuja!

Tänään kylvin kukkiaki, mummomaista, vähintään keski-ikäismäistä.
Tulis vaan kasvua ja väriä. Ja jos nämä menestyy kokeilen ens kesänä jotaki jännittävämpää ku auringonkukat, samettiruusut ja asterit.

Ja sitten sain siltä lapsuuden parhaalta hoito-tätiltä neuvon hyvästä elämänasenteesta. "...satukirjoja vaan ja vapaushyppyjä väliin." Aion muistaa tämän.
Isäki sano aina, että ihminen on sen ikänen minkä ikäseksi ihtesä tuntee. Voihan kolmikyppisetki kokeilla mummujen juttuja, voihan?

Nyt vaan ramasee ja vähä paleleeki, niinku monesti iltosin.


2 kommenttia:

 1. Oli kyllä loma tarpeen! Ja ne dyynit ja loimulohi ja ja ja...surulinnut...ajopuut :D :D kuvausreissu matkalla.. Oonko määki keski-ikäne ku oon kylväny Mustasilmäsusannaa..? :D ja auringonkukan mut kossi katkas sen.. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ollukki satukirjamaista?
   Ja voi, oot sinä, vähintäänki keski-ikänen! Mutta voin tuua mummuystävälle auringonkukan. Haluakko jätin vai pienen? Mulla kasvaa kahta laatua, eikä ne meinaa mahtua mihinkään.

   Poista

Kiitos kommentista!