torstai 27. maaliskuuta 2014

21.


Eilen oli lämpöasteita ja aurinko paistoi siniseltä taivaalta. Mietin ulkona, että ehkä kevätmasennus tulee ihmisille liiasta sisällä olosta. Seurattiin lasten kans, miten talon takaa pellolta nousi lentoon monta joutsenta. Tehtiin koirankoppiin kevätsiivous. Keräilin vähäisen lumen alle jääneitä leluja ja lapset kiikku. Hiekkalaatikkokin alkaa olla sula.
Pihasta löytyy yks isompi vesilätäkkö ja just siihen Poika meni nurin kaks kertaa. Kun oli ensin hyppiny siinä hetken aikaa. Jokaisen lapsen vaatteet piti jättää portaille kuivumaan. Talvikengät myös. Meillä kun ei taaskaan ollu talven jäljiltä ku yhet ehjät ja sopivat saappaat. Kyllästyin ja ajoin illalla lasten kans hakemaan Nokialaiset. Niitä meilläki lapsena oli. Ne kesti niinki kauan, että perin jotku veljiltä. Ja isä paikkas, jos saappaisiin tuli reikä. Jos mun saapas jäi liejuun kiinni, niin riskinä veljet sen kisko irti. Jos saapas hörppäs vettä, kesä kuivas minkä kasteli. Siskon kans leivottiin kurakakkuja.

Suotakoon siis nykyajan lapsille sama kevään riemu!
(Vaikka salaa oonki tyytyväinen, ettei omat lapset oo löytäny niin hyviä paikkoja toteuttaa tätä kevätriemua, kuin mitä meillä oli 80-luvulla.)

2 kommenttia:

Kiitos kommentista!